Lucus, obrt za zabavu i rekreaciju, suvl. Ana Vukić i Martina Rendulić

Pozdrav, naša priča bi išla ovako.. Ove zime Zadar je dobio jedan novi, drugačiji oblik zabave, koji je jako popularan u svijetu-riječ je naravno o Escape Room-u. ClueGo Escape Room je prvi zadarski escape room, nalazi se na Kalelargi i otvoren je tijekom cijele godine, te obogaćuje zadarsku ponudu, ne samo našim građanima nego i turistima. Iza ovog projekta stojimo mi (Ana i Martina) ponosne partnerice i suvlasnice. Ostavile smo svoje dugogodišnje stalne poslove i upustile se u igru- i nismo požalile.:)

Escape room je zabavna avantura u stvarnim sobama u kojima vi u glavnoj ulozi sudjelujete sa svojim timom, te pronalazite izlaz iz sobe, odnosno izvršavate misiju, u određenom vremenskom razdoblju. Tematski uređena prostorija krije skrivene predmete, tragove, lokote i šifre koje igrači logičkim razmišljanjem povezuju i dolaze do rješenja. Na zabavan i edukativan način omogućuje igračima da kroz sadržaj sobe razvijaju svoje vještine, potiču kreativnost i timski rad, te ujedno nauče nešto novo ili više o zadanoj temi. Escape room nije samo igra, to je doživljaj!

Naša igra je jedinstvena i originalna u svijetu, uzele smo inspiraciju iz povijesti grada Zadra i igra nosi naziv “Anno 1202”, kako bismo bili prepoznatljivi turistima ali i našim građanima, te kako bi se moglo nešto i naučiti. Puno smo istraživale da bi što više datalja bilo autentično, od uređenja sobe (koju smo radile same) pa do imena, godina i same priče… Godina je 1202. i Križari su pred vratima Zadra, te prijete da će opljačkati i opustošiti cijeli grad. Osim ako im date što žele, a žele da ih se plati u čistom zlatu. Od cijelog grada samo jedan čovjek ima dovoljno zlata, škrti trgovac Dišislav. Vremena je malo i zidine neće još dugo izdržati. Jeste li spremni ukrasti zlato i spasiti grad? Prihvatite izazov, jer Zadar je u vašim rukama…

Doživite nezaboravno iskustvo, vratite se u srednji vijek i promjenite povijest…

Dođite i isprobajte našu igru!

P.s. Sve je bilo divno i krasno, uloženo je puno truda, vremena i ljubavi, te je početnički rezultat dao rezultate..a onda nakon 3 mjeseca rada došla je “korona”… sve zaustavila i vratila sve ne na početak, nego još ispred toga…ali idemo još jače i dalje, nema predaje! Iz tog razloga trenutno razvijamo Escape Room na otvorenom, čija će se radnja odvijati na ulicama i parkovima starog dijela grada Zadra.

Web stranica zadar.cluego.eu
Facebook stranica ClueGo Escape Room Zadar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email